Работният ден на парламента днес започна без очакваното изслушване на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев за мерките срещу чумата по овцете и козите.
 
 
От размяната на реплики в пленарната зала не стана ясно дали двамата министри ще говорят пред депутатите в рамките на днешното пленарно заседание, съобщи БНР.
 
„Ще разговаряме с министрите, но знайте, че е изключително сложно положението в района и тяхното присъствие в района, вероятно ще се окаже много по-полезно и целесъобразно, отколкото присъствието им тук", каза зам.-председателят на парламента Емил Христов.
 
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви преди ден, че ще поиска да бъдат изслушани заедно със земеделския министър, за да представят предприетите мерки и да потърсят политическа подкрепа от Народното събрание - особено от опозицията. Очакваше се това да стане в началото на пленарния ден, но министрите не се явиха в парламента. 
 
„Днес разбираме обаче, че двамата министри няма да дойдат и затова искаме този министър, който излъга всички български граждани, че е получил подкрепа вчера в 08.00 часа сутринта по всички медии, да дойде тук и да обясни какво точно е имал предвид“, заяви зам.-председателят на „БСП за България" Драгомир Стойнев.
 
„Никой по никакъв повод не е казал, че министър Порожанов и министър Радев няма да дойдат днес в пленарна зала", отговори председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.
 
В размяната на реплики се включи и лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
„Председателстващият заседанието ме информира, че днес двамата министри няма да дойдат в парламента и няма да има изслушване. Може ли двамата да си поговорите и да се разберем какво правим днес", каза тя.