На 16 януари специалистите по растителна защита честват Деня на растителнозащитника в България. По повод на професионалния им празник те бяха поздравени от изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) – проф. Пламен Моллов.

 

„Вече 118 години специалисти в областта на растителната защита градят традиции в опазването на земеделските култури от вредители. Натрупаният опит и знания на поколения изявени растителнозащитници дават основа и сигурност на днешните специалисти да се борят адекватно с новите предизвикателства в тази толкова отговорна професия.

 

Вие доказвате ежедневно своя професионализъм, чрез иновативни стратегии за борба с икономически важни и карантинни вредители, като по този начин взимате правилните решения за опазване на земеделската продукция на територията на цялата страна“, пише в поздравителния адрес.

 

С Указ № 9 „Закон за мерките против филоксерната зараза (чума на лозата) и за възстановяването на опустошените от нея лозя" от 1896 г., княз Фердинанд полага началото на растителнозащитната дейност в България.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!