Зам.-кметът на Смолян Марин Захариев презентира в Корея ферментирали храни и напитки – сирена, вина, ракия, боза, кисело мляко и туршия. Захариев, който участва в Международното изложение за ферментирали храни – Чонджу, заяви че освен от млечните продукти, корейците са останали много впечатлени и от виното, което е представил.

 

Виното е направено от органично българско грозде и те са останали изненадани, че в България вече се прави и вино от грозде, отгледано по биологичен начин. По думите на зам.-кмета Родопите са известни със своите млечни продукти, които са впечатлили и корейците, които са идвали в Смолян и в Родопите.

 

Организационният комитет на Международното изложение за ферментирали храни – Чонджу е отправило покана за участие на представител от Община Смолян в тазгодишното издание на изложението след препоръка от Корейското посолство в България. Това е десетото поред издание на форума.

 

В него са участвали представители от Япония, Тайван, Китай, Германия, Румъния, Испания, Полша, Гърция, Уругвай, САЩ, Унгария и др. Марин Захариев заяви, че в Корея има доста храни, които претърпяват ферментация. Всички техни храни са свързани със зеленчукови пасти, които ферментират в големи керамични делви.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!