Георги Тодоров е назначен за директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), съобщиха от пресофиса на аграрното министерство. 

Гласувайте: Ковид помощта ще ви даде ли глътка въздух?

Преди поемането на поста от октомври 2017 г. до май 2022 г. Георги Тодоров е бил част от Националния институт за изследвания и сертификация (НИИС), приемник на Института по винарство.  В ежедневната си дейност е имал тясна връзка с винопроизводителите  от България. 

В сътрудничество с изпитвателната лаборатория и екипа на отдел Специализирани съвети в лозарството и винарството, е участвал в разрешаването на казуси в бранша. 

Работил е активно за популяризирането на българските винопроизводители пред български и чуждестранни търговци (Европа, Южна Корея и Япония). Има дългогодишен опит в телекомуникационния сектор. 

Има магистърската степен по „Електронен бизнес и електронно управление“ към УНИБИТ София и две бакалавърски степени – „Промишлена енергетика“ към Технически университет София и „Информационни технологии“ - УНИБИТ София.
Владее английски и руски език.

Тодоров заменя дългогодишния директор на агенцията Красимир Коев. 

Агенцията по лозата и виното е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на земеделието. Към момента не е ясно защо е направена смяната на директорите.