Поради форсмажорната ситуация с разпространението на коронавирусa обучителният семинар „Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи”, е отложен за есента.

В Закона за храните: Директни доставки да има във всички съседни области

По план 12-ото издание на събитието трябваше да се състои в Университета по хранителни технологии, Пловдив от 16 до 19 юни. Новите дати са 3–6 ноември 2020 г. Форматът и мястото остават същите. 

Промените в програмата ще бъдат направени според заявките, подадени от участниците. Всички регистрации направени до този момент, ще бъдат валидни за новите дати, съобщават организаторите.

„Здравето на лектори, делегати, спонсори и персонал беше основната причина за отлагането на семинара. Това решение не беше лесно за вземане от организационния комитет, който работи отговорно над събитието няколко месеца, но поради високия риск от заразяване, особено при публични събития, ние смятаме, че това е правилно действие“, коментира проф. Ангел Ангелов, който е сред организаторите.

Целта на семинара е на теория и на практика да бъдат представени съвременни аналитични методи за бързо откриване на химични и микробиологични опасности в храни, напитки и фуражи, както и методите за сензорни анализи. Повече информация и условията за участие може да откриете на www.safefoodlab.com.