Сайтът на Държавен фонд „Земеделие“ от часове не работи, алармираха земеделци. Това на практика блокира възможността за каквато и да било справка от страна на бенефициентите, тъй като информацията за всички програми и проекти е на този сайт.

 

Не е ясна причината за блокирането на сайта, още повече, че вчера за пореден път от ДФЗ обявиха, че „фондът кани бенефициентите от списъците за подписване на съответните документи с оглед бърз старт на бъдещата работа по проектите“. През последните дни ДФЗ се активизира да публикува списъци с одобрени проекти на бенефициенти.

 

Аргументът: „Ръководството на ДФ Земеделие ще продължи да помества навременна и пълна информация в интернет относно обработените, подготвени и подписани договори като паралелно с това информира бенефициентите и по телефон“.

 

Тази сутрин освободените от длъжност Мирослав Николов и Виолета Александрова не бяха допуснати до сградата на Фонда. В интернет изтече информация, че след като не са могли да влязат в ДФЗ, двата са били видени да влизат в централата на БСП.

 

Още снощи Николов заяви, че не се счита за освободен от длъжността директор на ДФЗ и че обжалва такова евентуално решение. Николов и Александрова обявиха, че ако е взето такова решение, трябва да се провери дали съвещанието на УС на ДФЗ в четвъртък е свикано редовно и дали е легитимно.

 

"Заседание се свиква четири дни по-рано", обясни Александрова. И тя, и Николов обявиха, че при нелегитимно заседание те ще обжалват пред съда евентуалното решение за уволненията им.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!