Пазарният дял на производителите от продажбите на агнешко на дребно в Обединеното кралство отчете спад от 5% спрямо февруари миналата година. Това стана ясно по информация на електронното издание FWI.
 
 
Лекото увеличаване се дължи на цената на агнешко на дребно, която остана стабилна през месеца, докато цените от производителите се увеличиха в началото на 2017 година.
 
Въпреки това, увеличаването е по-ниско в сравнение с началото на миналата година, когато цените от производителите и цените на дребно се увеличаха със съответно 7.8% и 1.5%.
 
 
Отчетено е, че спадът от 7% в продажбите на агнешко би могъл да се дължи на увеличението с 2% при цените на дребно спрямо 2016.
 
Разликата в цените на производителите и тези на пазара нараснаха все повече през февруари, спрямо януари, което доведе до спад с 1% при пазарният дял на производителите от продажбите на дребно, за да доведе до малко над 50% пазарен дял.
 
 
Предвид прогнозите за по-малко производство през 2017 година, се очакват по-добри цени за производителите спрямо 2016 година.
 
Становището на контролните органи е, че войната в цените на дребно между хранителните вериги не показва признаци да спре, което би трябвало да предотврати рязкото увеличение на цените.