Русия забрани вноса на птиче месо от редица европейски страни, включително и от България, заради огнища на птичи грип. Това съобщи агенция ТАСС.
 
 
Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор в Русия (Rosselkhoznadzor) представи в събота списък на продукти от домашни птици, които няма да могат да бъдат внасяне в страната от европейските страни, засегнати от заболяването инфлуенца по птиците.
 
 
Ограничителните мерки, свързани с вноса на яйца, ще засегнат само административни единици. Докато забраната, наложена върху вноса на други видове птици и птичи продукти, ще се отрази на всички държави, упоменати в списъка на федералната служба, сред които са: Австрия, Великобритания, България, Гърция, Германия, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Унгария, Словакия, Франция, Хърватска, Чехия и Швеция.
 
Забраната ще бъде наложена в следващите две седмици и ще остане така, докато ситуацията, свързана с огнищата на птичи грип не се подобри, коментира Джулия Мелано, говорител на руската федерална служба.