Последните новости от света на селскостопанска техника и аграрни технологии ще съберат хиляди посетители за поредна година в Пловдив по време на международното селскостопанско изложение АГРА 2011 г. 

 
От пресцентъра на Пловдивския панаир съобщават, че фермерите ще имат възможност да се запознаят с модерните електронни прибори за контрол и навигация, универсален терминал, съчетаващ GPS, автопилот, GPRS за проследяване и управление на извършваните операции и т.н.
 
Общо 38 новости ще бъдат демонстрирани на „Агра 2011“. Тя ще се проведе от 9 до 13 март, а участие са заявили фирми с експонати от 24 държави. Производителите и дистрибуторите на селскостопанска техника акцентират на машини и оборудване, комбиниращи множество дейности и улесняващи труда на фермера. 
 
Сдружението на производителите на земеделска техника ще проведе делова среща за развитието на клъстера и еврофондовете за бранша на 10 март. В същия ден от 10 ч. в зала 1 на панаирна палата 6 е и „Дискусия за кризата в животновъдството и съдбата на 85 хиляди ферми след края на 2011 г.“, която организира Социалната мрежа на българските фермери Фермер.БГ. За 11 март са планирани семинарите „Немски продукти в градинарството“ и „Ролята на механизацията и хидромелиорацията в съвременното земеделие“, организиран от Селскостопанската академия. 
 
След предварителна онлайн регистрация безплатен достъп до изложението получават специалистите, работещи в браншовете: растениевъдство, животновъдство, производство и дистрибуция на селскостопански машини, производство на хранителни продукти, агрохимикали и торове, ветеринарна медицина, опаковъчна промишленост, банково и застрахователно дело, издателска дейност, научно-изследователска дейност в областта на селското стопанство, специализирани учебни заведения.