ПроКредит Банк отпуска нови земеделски кредити до 500 000 лева. Средствата са осигурени от подписания по-рано този месец договор за кредитна линия между финансовата институция и „Българската банка за развитие” АД.

Кредитополучатели могат да бъдат регистрирани земеделски производители. Сумите по кредитите са между 20 000 и 500 000 лева или равностойността им в евро или долари, като срокът на погасяване е до 18 месеца. Земеделските производители могат да използват отпуснатите кредити за оборотни средства за закупуване на семена, торове, препарати, фуражи, обработка на земя и др.

Новите агрокредити на ПроКредит Банк се предлагат при фиксирана годишна лихва от 7,5%. Таксата за отпускане е 0,7 % от размера на заема, като банката не начислява такса за управление на кредита.
Погасяването на заемите е съобразено с доходите на земеделските производители и тяхната сезонност. Като обезпечение на кредитите могат да се използват транспортни средства, машини и съоръжения, животни, селскостопански и жилищни сгради, земеделска земя, субсидии по схема за единно плащане на площ и схема за национално доплащане и др.

При ползване на оборотен кредит по Програмата за финансиране на селскостопански производители на „Българската банка за развитие” АД от ПроКредит Банк кредитополучателите получават и специални преференциални условия при ползване на инвестиционни кредити за закупуване на земя, животни, земеделска техника, ремонт, изграждане и покупка на селскостопански помещения и др. В допълнение, до 31 юли 2009 г. банката предлага на земеделските кредитополучатели, които ползват оборотен и инвестиционен кредит да открият сметка без такса в банката.