Родопският мурсалски чай се търси и на английския пазар, като има и оферти за определено количество, каза неговият производител Любен Ушев.
Ушев уточни, че има засадени общо около 700 000 корена разсад, но ползва само седем декара земя, които са му крайно недостатъчни. Необходими са му около 20 декара площ. Според него без помощта на община Смолян, това не може да стане. Производителят каза още, че е получил покана за подновяване на членството си в международната „Зелена организация” и повишаване на статуса от три към четири звезди. Писмото е изпратено от националния организатор на „Зелената партия” Роджър Уолънс и в него се казва, че покана за подновяване на членство и предлагане на квалификация за по-висок статус, получават тези, които са най-малко със статус „зелен”, а за своята дейност Ушев е бил награден с престижната международна награда „Зелена ябълка”, връчена му на официална церемония във Великобритания.
Британската неправителствена “Зелена организация” ежегодно връчва международните награди “Зелена ябълка” за най-добри практики в опазването на околната среда. При подновяване на членството организацията предоставя сертификат за членство четири звезди и специална значка за признание на подобрения статус. /агенция Фокус
Производител от община Смолян отличен със "Зелена ябълка"
Родопският мурсалски чай се търси и на английския пазар, като има и оферти за определено количество, каза неговият производител Любен Ушев...
С временна заповед ще стартира сезонът за ловците на трюфели
Около 170 лева ще плащат месечно берачите, за да работят на територията на едно държавно предприятие
Национална асоциация на зърнопроизводителите се разширява
Новото регионално сдружение е на стопани от Варненска област
Кой ще бъде новият ректор на Аграрния университет в Пловдив?
Изборът ще бъде на 7 март, кандидатите за най-високата академична длъжност в университета са двама
Мнение: С тези постоянни проверки фермерите са като в Биг Брадър
България има своите особености, с които европейските администратори трябва да се съобразят, смята проф. Димитър Греков
0 КОМЕНТАРА