През месец септември продължават изнесените приемни за земеделски производители във Варненска област, организирани от Националната служба за съвети в земеделието. Това съобщи Юри Зарев, експерт – координатор в Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието, предаде Фокус.

 

На 8 септември предстои изнесена приемна в град Долни чифлик, на 14 септември във Ветрино, на 16 септември в Суворово и на 28 септември в Аврен. Приемните се организират от 13.30 до 16.30 часа в общинските служби по земеделие, каза още Юри Зарев. Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпът на земеделските производители до консултантските услуги на службата.

 

По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин ще може на място в региона да си получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони. Експертите на службата разясняват задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания и/ или като бенефициенти по мерки от Програмата за развитие на селските райони.