Земеделските стопани, кандидатствали по схемата за Специално плащане за памук в Кампания 2016 и кандидати по Схемата за млади земеделски стопани трябва да представят съответните документи до 1 декември 2016 г. в областните дирекции на Държавен фонд Земеделие (ДФЗ). 
 
 
Кандидатите по схемата за Памука трябва да представят договор за изкупуване на произведената от тях продукция в съответната областна дирекция на ДФЗ. 
 
[news]
Кандидатите по Схемата за млади земеделски стопани, заявяващи участие за първи път е необходимо да предоставят документи за придобити професионални умения и познания също в съответната областна дирекция на ДФЗ. 

Същото условие е в сила и за кандидати, при които има промяна в обстоятелствата.
 
Фермер.БГ припомня, че младите стопани представят документи за завършено средно и/или висше образование в областта на селското стопанство или ветеринарната медицина, и/или документи за икономическо образование със земеделска насоченост. Придобити професионални умения и познания се доказват и с удостоверение за завършен курс от минимум 150 часа или свидетелство за получена степен на професионална квалификация в областта на селското стопанство.