Георги Костов и Марина Бракалова са назначени за заместник министри на министър Васил Грудев. Министерски съвет обяви официално първите назначения на зам.-министри от служебното правителство. По информация на правителствения пресцентър заповеди са получили двама от зам.-министрите на земеделието.

[news]


Доц. Георги Костове е бивш председател на Селскостопанската академия и Изпълнителната агенциа по горите и настоящ ръководител на катедра „Лесовъдство” в Лесотехническия университет. Той беше начело на горския ресор в МЗХ, когато начело на министерството, беше Мирослав Найденов.

Вторият аграрен зам.-министър е Марина Бракалова. Тя е завършила международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски”. Има над 13-годишен опит на общинско и на национално ниво като мениджър, консултант, обучител, оценител и фасилитатор по проекти и програми в рамките на Програмата за развитие на селските райони.

 

Последната заемана от нея длъжност е експерт в Контактното звено на Европейската селска мрежа за подпомагане изпълнението на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Фермер.БГ припомня, че при всъпването си в длъжност министър Васил Грудев обяви, че ще работи с трима заместници.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!