Министърът на земеделието Десислава Танева е на двудневно посещение в Москва по покана на руския си колега Дмитрий Патрушев, съобщава БНР.

Доставките на руски агромашини в ЕС растат с рекордни темпове

Двамата ще се срещнат, за да обсъдят как може да се развие стокообменът на селскостопански продукти и храни между България и Русия, както и как можем да си сътрудничим в сферата на ветеринарния и фитосанитарния контрол. 

В българската делегация участват заместник-министри, депутати от Комисията по земеделие, представители на асоциации на селскостопанските производители и на зърнопроизводителите, директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Днес българските гости ще присъстват на Международния агропромишлен форум и международното изложение „Златна есен“. А за утре е запланувана самата среща между двамата ресорни министри.

Очаква се двамата да обсъдят борбата срещу африканската чума по свинете (АЧС), премахването на ограниченията върху вноса на български растителни продукти, както и възможността наши предприятия да получават сертификати за износ в Русия.