Австрийската компания Pöttinger има над 150-годишна история и само преди дни оповести рекорден оборот за финансовата 2021/22 година. Макар че годината бе доста предизвикателна, числата не лъжат. Оборотът се е увеличил с 25% до 506 милиона евро. Това е най-високият му ръст, откакто компанията съществува, научаваме от сайта на Pöttinger.

Пазарът на земеделски машини е в очакване на ръст и през 2023 г.

През разглеждания период продажбите на машини Pöttinger бележат ръст в няколко направления. При техниката за прибиране на фураж е регистриран 67% ръст на оборота, а при тази за прибиране на сено - 13%. Делът на селскостопанската техника в продажбите е 33%. Продажбите на оригинални резервни части на свой ред са се увеличили с 12% .

През изминалата стопанска година (2021/22) Австрия като пазар се нарежда на трето място в отчетите на Pöttinger по най-висок оборот.

Бизнесът в чужбина също се развива благоприятно.

Почти 60% от общия оборот на Pöttinger е реализиран в Германия, Франция, Австрия, Полша, САЩ и Швейцария.

Най-големите пазари са Германия с почти 18% и Франция, която представлява почти 15% от оборота.

Сериозен ръст на продажбите на машини Pöttinger има още в САЩ (+75%), Канада (+29% ) и Австралия (+34%).

В няколко европейски държави, например в Белгия (+52% ), Полша (+36% ) и Швеция и Дания (по +35% за всяка), търсенето се е увеличило рязко.

Доброто международно развитие на Pöttinger се дължи главно на 17 търговски обекта по целия свят и пет производствени завода в Европа.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Печалбите на John Deere вървят нагоре въпреки високите разходи

Спря негативната тенденция на пазара на агромашини

Оптимизъм на пазара на машини след месеци тревога