Производителят на селскостопански машини Deere & Co. публикува икономическите си резултати за третото тримесечие на фискалната 2022 г. Компанията е постигнала солиден ръст въпреки нестабилното развитие на макроикономическия климат, пише AgroPortal24h.

Fendt: Тракторите, комбайни и инвентар ще поскъпнат с до 15%

Продажбите на селскостопанско оборудване са се повишили с 25% на годишна база до 13 млрд. долара, докато печалбата е нараснала с 13% до 1,88 млрд. долара.

Резултатите, според изпълнителния директор Джон Мей, са били „помрачени“ от по-високи разходи. На годишна база те са нараснали с 23% заради инфлацията и по-силния щатски долар. По-слабите резултати компанията обяснява и с неефективност в производството, причинена от усложнения във веригите за доставки.

Същевременно Мей отбелязва, че търсенето на машии остава силно.

Компанията John Deere беше принудена да понижи прогнозата си за нетната печалба за цялата година поради гореспоменатите трудности през третото тримесечие.

Първоначално тя очакваше от 7 до 7,4 млрд. долара, а сега трябваше да намали горната граница на този диапазон до 7,2 млрд. долара. Производителят на земеделска техника коригира надолу и ръста на продажбите на годишна база на всички континенти с изключение на Азия, където се очаква продажбите да не отбележат ръст.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

В кабината на новия Fendt 700 Vario

Спря негативната тенденция на пазара на агромашини

В кабината на трактора е твърде горещо? Ето лесен трик