Голям обем от документи, повтарящи се формуляри и въпроси, изискуема информация, налична в публичните или служебните регистри или друго – какви са най-големите спънки пред желаещите да кандидатстват по различните мерки от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г.?

Защо интересът към инвестиционните мерки, насочени към малките и младите е по-малък и дали административните спънки са повече от чисто практическите – липсата на финансиране, недостатъчната информираност и т. н.

На тези и още въпроси се опитва да отговори Фондация Смарт Агростарт в рамките на проект  „Заедно за българското село!“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Оперативна програма „Добро управление“.

Организацията представя публично анкета с въпроси, свързани с намаляване на административна тежест при кандидатстване и изпълнение  на проекти по ПРСР.

В анкетата се акцентира на въпроси, свързани с възможностите за подпомагане на млади и малки земеделски стопанства.

Анкетата можете да откриете на интернет платформата „Заедно за българското село!“ на интернет страницата www.smartagro.bg или директно от линка ТУК.

Събраните от анкетата данни ще бъдат събрани в база данни и използвани за изготвяне на мотивирани предложения и препоръки, които ще бъдат изпратени до Министерство на земеделието, храните и горите в рамките на провеждани обществени обсъждания и не само.

Включете се и вие!

ТУК може да откриете процедурата и самите документи за обществено обсъждане по подмярка 4.2.2 от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020.