Този петък фермерски пазар „Натурално“ ще бъде спирка от нов проект. Той носи името „Живодар – кулинарни истории на две колела“ и цели да представя малки производители на фермерски и натурални храни от цялата страна, съобщават организаторите. 

Масло от бял трън гастролира на пловдивския фермерски пазар

С каузата да покаже философията и историите зад уникалните продукти и техните производители се захваща шеф Росен Чакъров. От 16:30 часа днес той ще готви на място с фермерски продукти от пазара. 

„И съвсем не от носталгична и патриотична гледна точка, а с ясната идея да съхраним онова, което имаме като традиции, храни и продукти, за да предадем тяхната история за бъдещите поколения,“ споделя кулинарният майстор.

Междувременно организаторите на фермерския пазар получиха важно признание за своята работа. Фондация „Българска месна традиция“ им връчи годишната награда „Достъп до добра храна 2019“ в категория „Местни пазари“.

Те припомнят, че, след като завъртяхме стрелките на часовника миналата седмица, пазарът минава на зимно работно време – от 14:30 до 18:30 часа.

Организатори: „Не забравяйте да си вземете касетки, много памучни торбички и куфари, за да напазарувате.“

По традиция всеки петък земеделски производители и занаятчии от района на Пловдив, а и не само, предлагат на посетителите млечни и месни продукти, мед, гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, квасен хляб, натурална козметика.

Фермерски пазар „Натурално“ се случва на обичайното място – ул. Станислав Доспевски срещу входа на Градската художествена галерия. „Не закъснявайте – свършва бързо!“, предупреждават фермерите