Президентът Росен Плевнелиев изрази убеденост, е през следващите няколко години България ще увеличи многократно износа си за Китай на българска земеделска продукция. След като на 13 януари в Пекин беше подписан Протокол за фитосанитарните изисквания за износ на земеделска продукция, Росен Плевнелиев обяви, че предстои да бъде подписан такъв документ и за износ на мляко и млечни продукти.

 

Плевнелиев отправи апел към китайския бизнес да инвестира в България и да се възползва от изгодните възможности, които страната ни предлага, за да стъпи на европейския пазар. В Пекин държавният глава, който е на държавно посещение в Китайската народна република, откри съвместен китайско-български бизнес форум с участието на повече от 300 представители на 160 китайски компании и на близо 40 български фирми, сред които и представители на агросектора.

 

По думите на Плевнелиев целта е през следващите пет години търговският обмен между България и Китай да се удвои. В последния ден от държавното си посещение в Китай, 15 януари, президентът Росен Плевнелиев ще открие втори бизнес форум в Шанхай.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!