Зърнокомбайн се заби в електрически стълб и го накърши като солета в добричкото село Козлодуйци. Инцидентът станал около 20:10 ч. на 3 септември, уточняват от Областната дирекция на полицията в Добрич.

Борси: Слънчогледът вдига високо летвата

Униформените получили сигнал за инцидента и ведната на мястото на катастрофата се озовал екип. Те направили опит да разберат от комбайнера какво е станало и след като той зафъфлил насреща им, му връчили дрегера. Машината отцела 2,55 промила алкохол в кръвта на почерпения 53-годишен мъж. 

Той все пак успял да разкаже, че си криволичел с комбайна по пътното платно, но в един момент изгубил контрол върху управлението на огромната машина, излязъл от пътя и финиширал каскадата в бетонен стълб на електрическата мрежа. 

 Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети. Жители на село Козлодуйци пък се оплакали, че магазините в центъра са останали без ток заради съборения електрически стълб. 

Пияният комбайнер е прибран да изтрезнява в ареста за едно денонощие, а униформените са образували досъдебно производство.