12-ото издание на Международното изложение-договаряне „Пчеларство - Плевен 2014” ще се проведе от 7 до 9 февруари в Търговски център “Плевен”, съобщиха организаторите на специална пресконференция днес. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен. По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчелари - 10 февруари, св. Св.Харалампий.

 

Участие ще вземат над 130 фирми и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи, опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност - фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроводима техника.

 

В трите панаирни дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от Турция, Италия, Германия, Канада, Великобритания, Чехия, Полша, Сърбия, Гърция, Франция, Китай, Финландия, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Швеция, Испания, Румъния и Словения. Организаторите дават своя принос в подкрепата на националната стратегия за развитие на пчеларството и стимулиране продажбите на дребно в България.

 

Част от най-добрите пчелари на страната ще изкушават посетителите с многообразие от мед и неограничен брой производи – лечебна козметика, храни, напитки в организирания базар „Вкусът на Българските пчелни продукти”, беше обобщено на пресконференцията. Вече е получено официално потвърждение за участие от министъра на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков, както и от евродепутата Мария Габриел.

 

Поканени са да участват отново и Жил Ратия (президент на Apimondia), Тадеуш Сабат (Полша) – президент на Apislavia и председател на Полския пчеларски съюз и председателите на пчеларските съюзи на Балканските страни. Очакват се гости от Белгия, Франция, Русия, Украйна. По традиция изложението е съпроводено от Съпътстваща програма включваща лекции, презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, посещение на образцови пчелини. Международни и български лектори ще представят пред българските пчелари и гости -новости, тенденции и аспекти в бранша.

 

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ "ПЧЕЛАРСТВО ПЛЕВЕН 2014"

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!