Учебен център на Аграрен университет – Пловдив за квалификация, преквалификация и продължаващо обучение ще бъде създаден в Добрич, съобщи dariknews.bg.  

 
През годините са водени разговори за осъществяването на тази инициатива и в крайна сметка Академичният съвет на висшето училище е излязъл с решение за създаване на Учебен център в Добрич.
 
Създаването на Центъра е първата стъпка в посока на изграждането на филиал на Аграрния университет в Добрич.  До края на тази година ще бъде проведен първият прием в Добрич и ще започне обучението на студенти по магистърски програми, както и квалификация и преквалификация на кадри в земеделския сектор.
 
Тепърва предстоят разговори за уточняване на базата на Центъра в Добрич  и къде ще се осъществява приемът на документите. Кадровото обезпечаване с преподаватели е ангажимент на Аграрния университет в Пловдив, който ще финансира изцяло и услугата в Добрич. Предстоят разговори между ръководството на университета и общинското и областното ръководство на Добрич по повод старта на новото учебно звено.