Близо 20 големи компании, повечето от които български, се завръщат като участници  в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария". През последните една-две години те не бяха сред изложителите заради кризата, но сега отново ще се представят на най-престижното изложение  за бранша в Югоизточна Европа, въпреки продължаващата стагнация в сектора. Официалното откриване на изложението е днес от 11.30 часа в 11 палата на Пловдивския панаир.

Сред изложителите се открояват винпром „Пещера", винарските изби в Троян и Ямбол, а също и фирми, предлагащи технологии, оборудване, опаковки и етикети за лозарството и винарството. Техните експонати ще може да се видят до 26 февруари в панаира, който е организатор на деловия форум заедно с Националната лозаро-винарска камара.

В изложението ще участват и фирми от Франция и Италия, а за първи път ще има и компании от Австралия и Испания.

„Винария 2011" ще се проведе под патронажа на хранителния министър Мирослав Найденов заедно с „Фудтех" и още две изложения от програмата на Международен панаир Пловдив. Министерството ще открие свой щанд на „Винария", на който ще представи Програмата за развитие на селските райони. Експерти ще разясняват възможностите за кандидатстване по различните мерки, заложени в нея.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!