В цех в село Караджово, община Садово, е открито и иззето един тон пилешко месо без документи за произход, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив, предаде БТА. 

Пилешко със салмонела: Заловени са още 19 тона

Месото с неясен произход е било съхранявано в обект на старозагорска фирма, където е открито при проверка на служители на "Икономическа полиция" съвместно с Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив и Инспекцията по труда.

Съхраняваното в работното помещение охладено пилешко месо е без здравно-идентификационни документи, които да доказват произхода и годността му за консумация.

В хода на работа проверяващите от ОДБХ-Пловдив са констатирали липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните.

Контролните органи са съставили констативен протокол, акт за възбрана, протокол за отговорно пазене и разпореждане за унищожаване на откритото месо. Случаят е докладван на Районна прокуратура Асеновград.

Преди дни пилешко месо, което е заразено със салмонела и е опасно за човешкото здраве, също беше открито и иззето от инспектори на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ). Става дума за 19 695 кг охладени пилешки бутчета в пратка от Полша.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Животновъдство: Цените на месото вървят нагоре

Птицевъдите са стабилни в периода на извънредно положение

Субсидии: Откъде пари за допълнителна подкрепа на фермерите?