Акцента на фермерския фестивал на 30 май са лешниците и орехите. Посетителите ще могат да опитат продуктите на младата земеделска производителка Цветелина Газянова, съобщиха организаторите на фестивала, който се провежда всяка сряда пред министерството на земеделието, храните и горите. 
 
 
От 2009 г. Цветелина отглежда в преход към биологични 70 декара орехови и 70 декара лешникови насаждения край град Славяново, Плевенско. Гостите на фермерския пазар ще могат да ги опитат в различни варианти – сурови, прясно опечени, със сол и с шоколад.
Специален гост ще е шоколатиер Петко Мирчев от Chicolatti, който ще приготви медиани – шоколадови кръгчета с лешници и орехи, обвити от млечен и тъмен шоколад. На място Блага Генева пък ще покаже как може да се направят домашни шоколадови бонбони с ядки.
 
Освен това ще може да се опита и тахан от лешници. 
 
 
Всяка сряда фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, биовино, биооцет, биочай, биогъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя.  
 
Запазена марка на фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.
Фестивалът започва в 10:30 часа и продължава до 18:30 часа, а основната демонстрация започва в 12 часа.
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие Биоселена в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столичната община.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.