Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с министъра на земеделието и развитието на селските райони на Държавата Израел Яир Шамир. Това се случи по време на официалната визита на министър-председателя Пламен Орешарски и българската делегация в Израел.

 

По време на срещата стана ясно, че израелската страна проявява интерес към внос на агнешко месо, бяло саламурено сирене и минерални води. Двамата министри обсъдиха възможностите за съвместно изграждане на оранжерии по израелска технология.
В рамките на визитата министър Греков имаше среща и с министъра на земеделието на Палестинската власт инж. Уалид Махмуд Мохамед Асаф в Рамалла.

 

Обсъдени бяха възможностите за изпълнение на съвместни проекти, с основен акцент производство и внос на месни и млечни продукти. Министрите се обединиха около необходимостта от обмен на студенти от аграрните университети, както и за разширяване на сътрудничеството в научната област и прилагането на новите технологии в областта на селскостопанската наука.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!