В общинските служби по земеделие в Хасково и Харманли няма струпвания на земеделски производители и инциденти във връзка с подаване на заявления за Кампания 2020. Това заяви директорът на Областна дирекция „Земеделие“ –Хасково Венелин Асенов по повод твърденията от Българска асоциация Биопродукти , че в района има ескалирало напрежение.

Кампания 2020: Посочете един имот и приключете заявлението, за да успеете в срок!

В писмо до Агри.БГ от Министерството на земеделието, храните и горите се съобщава, че през днешния ден ситуацията е спокойна, както и в предходните дни. От администрацията изпратиха снимков материал от работата на дирекцията днес и уточниха че:

„Земеделските служби работят при пълен капацитет и удължено работно време, спазвайки въведените противоепидемични мерки.“ 

Служителите във всички общински служби в Област Хасково са снабдени с предпазни материали. Земеделските стопани се приемат по предварително изготвени  графици, по които се явяват, за да няма струпване на хора на едно място. 

Обработват се и документите на бенефициенти, които отиват на място извън графиците, заявиха от Областната дирекция.

От ведомствената служба съощават, че по мярка 11 „Биологично земеделие“ във всички Общински служби по земеделие в Област Хасково подадените заявления вече са приключени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Какво ни казахте: Трудностите със заявленията за Кампания 2020 са реални

БАБХ проверява три сигнала за отровени пчели в Плевенско

БАБХ: Два акта и едно предписание за стопанката на кравите в Тополово