Темата „Средноранно производство на домати и пипер. Ефективно използване на хранителните вещества“ ще бъде представена на семинар с демонстрация, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Кърджали, ИЗК „Марица” и Опитна станция по земеделие в Източните Родопи (ОСЗИР), с подкрепата на хъб България на мрежа № 7 „Подобрена ефективност на използване на хранителните вещества в градинарството“ на проект NEFERTITI, финансиран по Програма Хоризонт 2020.  

Министър Явор Гечев: Земеделските закони са най-често променяните закони изобщо

Събитието ще се проведе на 16 септември, петък, в град Джебел, обл. Кърджали в опитното поле на ОСЗИР. Семинарът ще започне от 10:00 часа и ще продължи до 14:00 часа. Участието е безплатно и е без предварителна регистрация.

Присъстващите ще получат знания относно средноранното производство на домати и пипер. Ще имат възможност да се запознаят и със сроковете и схемите на засаждане на културите, основните грижи през вегетацията, защита от болести и неприятели, както и да научат за добрите практики на торене.

Основните теми на информационно-обучителния семинар с демонстрация са:
  • Агроклиматични и почвени условия, подходящи за средноранно производство на домати и пипер;
  • Срокове и схеми на засаждане за средноранни сортове домати и пипер. Грижи през вегетацията и защита от болести и неприятели;
  • Добри практики за подобряване на ефективността при използването на хранителни вещества при средноранно производство на домати и пипер;
  • Развитие и добиви на сортове домати „Копнеж F1“ и „Прометей“ и пипер „Ивайловска капия“ при различни схеми на торене - демонстрация.

Програма и покана за събитието може да видите тук.