Близо 300 кг плодове и зеленчуци са възбранени и насочени за унищожение след проведена акция в кв. Победа в Бургас. Това обясни д-р Георги Митев, директор на регионалната структура на БАБХ пред Фокус.
 
Акцията е проведена вчера в 13:30 ч., съвместно с полицията и Дирекция УКОРС към Община Бургас. Специалистът посочи, че по време на акцията са съставени два акта. Връчени са и наказателни постановления на двама души, които са системни нарушители.  
 
Това е втора поредна акция в бургаския квартал, като предходната е била преди около месец. Той уточни, че продуктите са били с неустановен произход и на нерегламентирано място за продажба. Д-р Митев посочи, че продавачите на стоката не са били регламентирани и са нямали здравни книжки.
 
„Ние не можем да ги проверяваме самостоятелно, трябва с нас винаги да има полиция, защото това са нерегламентирани обекти. Това не е фирма, не е обект, който е регистриран при нас, за да влезем и да го проверим. Нямат никаква регламентация на дейността си”, заключи Митев.