Десетки се обединяват във Фейсбук срешу лансираната идея за размяна на сградите между МЗХ и Столична Община. Обществеността в социалната мрежа протестира, защото нелогичната промяна и набутването на раздутата администрация на МЗХ в малките офисчета на Столична Община ще затрудни до голяма степен  работата на министерството с месеци наред, в момент, в който трябва да се усвояват средствата по европейски програми, които са актуални  до края на 2012 г.

 

Според групата, това ще се отрази на обслужването на земеделските производите, ще се генерират безмислено високи разходи в период на икономическа криза, свързани с преместването. Сградата на общината все още е спорна по собственост. Съществува опасност от загубата на важни документи и архиви, които ще изчезнат при преместването й, което може да доведе до катастрофални последици за фермерите.

 

Според създателите на групата, сградата на МЗХ е символa на българското земеделие. Тя е лицето на всички заети в агросектора.  Повече от 60 години тя е центърa на българското земеделие и затова разселването на чиновниците не е редно. В групата все още има малко на брой хора, а сред първите присединили се е Петя Ставрева. Там са и собственици на агромедии, журналисти, както и близки до земеделието общественици. 
 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Разселват земеделската администрация в спорна по собственост сграда, според Софиянски

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!