сеялки Amazone AD-P Special Новата гама пневматични сеялки Amazone AD-P Special 750 и 1250 се предлага с новата компютърна система за контрол и мониторинг на сеитбата Amadrill+. По време на работа Amadrill+ контролира всички важни функции, служи за изчисление на площите и позволява на механизаторите удобно и непосредствено от кабината на трактора за управляват допълнителните функции на пневматичната сеялка. Освен това, по време на работа може да се променя нормата за засяване, както и да се задават разстоянията между редовете.

Разликата между двата модела от новата серия пневматични сеялки AD-P Special е в обемът на бункера - 750 и 1250 литра. И двата модела са оборудвани с най-новите ралници RoTeC-Control и нов изравняващ валяк. Системата Roller Drill System RDS, позволява точното поставяне на семената дори при висока скорост. Пневматичните сеялки Amazone AD-P осигуряват избор на разстоянието между засяващите ралници от 12,5 см или 16,6 см.

Особено преимущество на засяващите ралници RoTeC-Control е опорният диск Contrоl 10 с опорна повърхност 10 мм и опорното колело Contrоl 25 с опорна повърхност 25 мм. Тези дискове следват непосредствено ралниците, и за разлика от другите засяващи ралници, оборудвани с твърдо закрепени валяци, осигуряват по-точно поддържане на работната дълбочина. При това фактическото налягане се разпределя изключително върху ралниците.