Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обяви готовност за национални протести по повод законовата промяна за монтиране на нивомерни и фискални устройства на обектите за съхранение на гориво в земеделските стопанства. Това посочват от Асоциацията в писмо, изпратено до медиите. В тази връзка НАЗ организира пресконференция на тема „Сгрешеният анализ на Министерството на финансите за злоупотреби и контрабанда с дизелово гориво ескалира напрежение в земеделието“, която ще се проведе на 4 февруари 2015 г. от 11.30 ч. Национален пресклуб на БТА.
 
Според зърнопроизводителите представеният от Министерство на финансите анализ за промените в чл. 118  от ЗДДС в сила от 1 януари 2015 г. е необективен и недостоверен и цели единствено „дискредитиране на сектор „Земеделие” и прикриване на истинските доводи за направените задкулисни промени в ЗДДС“.

[news]
 
Според НАЗ „зад съдържащите се в анализа неверни данни прозират яростните опити на Министерство на финансите да вмени задължението на всички стопански субекти, разполагащи със съдове за съхранение и ползване на гориво за собствени нужди, да инсталират за своя сметка нивомерни системи, ЕСФП и бензиноколонки от одобрен тип“.
 
„Публикуването на подобен подвеждащ анализ като официален документ на Министерство на финансите, поставя незаличимо петно върху името на България и в частност на земеделските производители пред всички eвропейски институции и държави-партньори на страната ни“, посочват от НАЗ.
 
„Земеделските производители не са против това да бъдат контролирани, но са категорично против това да бъдат финансово обременявани. Като представители на гражданското общество изразяваме нетърпимост към продължаващото ограбване на нацията ни“, коментира Румяна Ангелова, председател на Управителния съвет на НАЗ.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!