Наближава най-голямото овощарско изложение „Дунавски овощари 2018“. Поканени са производители от цялата страна. Форумът ще се проведе на 24 март в спортна зала Арена – Русе. 
 
 
На форума участие ще вземат компании с предмет на дейност производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията, хранително-вкусова промишленост – преработка и консервиране, земеделска техника в областта на овощарството – машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки, горива и други свързани дейности.
 
„Към момента имаме потвърждението на 30 фирми-изложители, както и на 15 компании за b2b срещи със земеделците. Това е голяма възможност за българските овощари, тъй като на едно място ще бъдат събрани представители на търговски вериги, преработватели от България, но и търговски вериги, търговци и преработватели от Румъния“, коментира Николай Колев, председател на Съюза на Дунавските овощари, който е и организатор на събитието за Фермер.БГ.
 
Събитието се радва и на международен интерес, като до момента гости и фирми-изложители на форума са били представители от Турция, Румъния, Италия, Англия. 
 
„Тази година растем и се радваме на голям интерес на фирми от Гърция, Холандия, Сърбия, Полша и Румъния. Полагаме и усилия да увеличим мащаба на събитието, като го направим значимо за сектора и нашите членове“, добави още Колев.
 
Специализираното овощарско изложение се организира съвместно с годишното събрание на сдружението, в което членуват повече от 350 овощари, обработващи общо около 23 000 дка.