Националното състезание „Млад фермер” се проведе в Професионална гимназия по селско стопанство „Н.Пушкаров” - гр. Попово. В надпреварата участие взеха най-добрите отбори от Северна и Южна България, доказали се на регионалните етапи на състезанието за 2014-2015 г.
 
Учениците се състезаваха в дисциплините разпознаване на семена и фуражи, присаждане на лози, хигиена на млекодобива, агрегатиране и подготовка на навесен плуг, майсторско управление на трактор и др.
 
Гост беше областният управител на Област Търговище Светлин Бонев, а наградите за отборно класиране връчи заместник областният управител Стефан Иванов, съобщиха от Областната администрация. Най-добрите, доказали знания, сръчност и умения за работа в екип, са ПГСС „Н.Пушкаров” гр. Попово. Второто място зае ПГСС „Златна нива” гр. Айтос, а третото място – ПГСС „Дунавска земя” с.Ковачица, обл. Монтана.
 
 
Губернаторът поздрави всички участници, като заяви, че се радва да види толкова млади хора, които се интересуват от земеделие. „Пожелавам ви успех, продължавайте да усвоявате знанията със същия ентусиазъм, защото само добре подготвени може да получите успешна реализация”, допълни г-н Бонев.
 
Състезанието се организира от Министерство на образованието и Регионален инспекторат по образованието - Търговище, в партньорство с Аграрен университет-Пловдив.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!