Не очакваме сериозни негативни последствия от оставката на Кабинета Орешарски, ако се запази експертният потенциал и в МЗХ и в ДФЗ. Това каза пред Фермер.БГ Наталия Тодорова, изпълнителен директо на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).  

Получихме уверение от Светла Бъчварова, че независимо от оставката на правителство, и през следващата седмица ще има заседание на Кабинета, и Концепцията за директните плащания ще може да бъде одобрена заедно с предложенията на браншовите организации, каза Тодорова.

Имахме уверението на проф. Греков, че Концепцията, публикувана за обсъждане, не е финален вариант и може да търпи промени. Имахме уверението, че Становището ни ще се зачете. Смятам, че след като 30 браншови организации са успели да седнат на една маса, и са успели да стигнат до единомислие по определени точки, минимумът е поне тези точки, по които са се обединили, да влязат за гласуване от Министерски съвет, коментира Наталия Тодорова.

Знаете, че до 1 август трябва да се изпратят важни национални решения за директните плащания в ЕК. Надяваме се, че всички експерти, които остават на работа, ще успеят да се справят с нелеката задача, независимо от това че нямат ръководство.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!