Земеделски земи ще бъдат отдадени под наем за 5 и 10 стопански години в община Генерал Тошево. Това ще стаен на търг с тайно наддаване, насрочен за 17 ноември от 9 ч. в зала „Дора Габе“ в общинската администрация.

Отварят нов прием за помощ заради войната в Украйна. Вижте кой може да кандидатства

Земите са част от поземления фонд на община Генерал Тошево.

Началната тръжна цена за нивите, отдавани за 5 години, е 89 лв/дка.

Те са общо 100 дка от II и IV категория, разположени в землищата на 3 села – Изворово, Калина и Снягово. 
Наемната цена за първа и втора стопанска година е в размер на 50 % от достигната тръжна цена. За трета, четвърта и пета стопанска, наемната цена ще бъде пълният размер на сумата. 

Близо 720 дка са земите, които община Генерал Тошево пуска на търг за 10 стопански години. Това са изоставени орни ниви, зеленчукови градини, пустееща необработваема земя и изоставено трайно насаждение. Парцелите са от III до X категория, намират се в 19 землища на община Генерал Тошево. 

Началната тръжна цена за 10-годишно наемане на общинсикте земи е 79 лв./дка. 

Наемът за първа, втора и трета стопанска година е в размер на 10 % от достигната тръжна цена. За следващите години наемната цена е в пълен размер. Най-големи са парцелите в селата Балканци – 104,5 дка, Бежаново – 70 дка, Росица – 121 дка и 62 дка. 

Тръжната документация може да се закупи срещу 20 лв. до 12 часа на 16 ноември в Центъра за услуги и информация в общинската сграда. Оглед на обектите може да се извърши всеки работен ден до деня, предхождащ търга след закупуване на необходимите тръжни документи. Депозит и заявления  за участие се приемат до 15 часа на 16 ноември.