Над 40 български биопроизводители ще участват в най-голямото изложение за биопроизводство в света – Биофах 2016 в Нюрнеберг, Германия. Това съобщи за Фермер.БГ председателят на Българска асоциация Биопродукти Албена Симеонова.  
 
Изложението ще се проведе от 10 до 13 февруари, като в него членове на Българска асоциация Биопродукти ще представят богато разнообразие от биологични земеделски продукти – пресни зеленчуци и плодове (домати, краставици, моркови, ябълки), преработени плодове под формата на сокове, сладка и конфитюри; преработено биозърно под формата на брашна; биоядки – бадеми, лешници и орехи. На изложението ще участват и производители на билки и етерично-маслени култури и продукти, производители на биологичен мед. Българското биовино ще бъде представено от шест винарски изби. 
 
Участието на българските биопроизводители се финансира по спечеления от Асоциацията проект по промоционалните програми на земеделска продукция на стойност 4,5 млн. евро. Проектът е финансиран от Европейската комисия, с държавно участие.