На днешното издание на пловдивския фермерски пазар „Натурално“ производители Ралчеви от Панагюрище ще представят продуктите от своите етерично-маслени култури – биорозово и лавандулово масло и вода, съобщават организаторите.

Късите вериги отварят нови врати за фермерите

Семейството произвежда също различни биоплодове и зеленчуци и днес предлагат на жителите и гостите на Пловдив картофи, лук, малини, тиквички и пъпеши – всички те с биосертификат.

Сред фермерите, които участват със своята продукция, са и производители от Варненско, чието биологични вино отново отнесе медал за качество, този път от фестивала „Августиада“ в Етъра преди броени дни. 

Благовеста и Николай Василеви бяха едни от първите семейства у нас, избрали трудността и радостта на селския живот, близо до природата, вместо удобствата и стреса на големия град.

Те са и познати телевизионни лица. С тях може да се запознаете с лично и да дегустирате биотелешкото им месо, приготвено по традиционни български рецепти.

Сред останалите продукти, с които посетителите традиционно могат да попълнят запасите си, са дървесни гъби шийтаке, овче и козе мляко, месни деликатеси, свежи зеленчуци и плодове, биовино, сиропи и сладка, биоядки и халва. На място ще действат и производители на занаятчийски хляб и натурална козметика.

Фермерски пазар „Натурално“ се случва всеки петък с лятно часово време от 16:00 до 20:00 ч. Адресът е ул. Станислав Доспевски, срещу входа на Градската художествена галерия. „Не закъснявайте – свършва бързо!“, предупреждават фермерите.