Земеделските производители, които са подали възражения в МЗХ по повод на това, че са били санкционирани с по-малки субсидии, заради разминаванията с допустимия слой, не доумяват на какъв принцип ще си получат парите, след извършените вече обстойни проверки и дадените по тях експертни становища.

Наскоро министър Мирослав Найденов обяви, че разглеждането на жалбите е приключило и експертите са се произнесли по казусите. След което добави, че са лъснали такива случаи, които ще бъдат предадени на прокуратурата.  Въпреки оповестената пред медиите информация за разгледаните документи, земеделските производители не знаят кога и какво ще получат.  Досега никой не им е изпратил писмо за да каже дали са допуснали някакви нарушения или не са.

По информация на източници на Фермер.БГ утре част от стопаните ще получат субсидиите си, а други не. По повод запитване до МЗХ дали фермерите все пак ще се запознаят с   експертните оценки от възраженията, въпросът все още виси, тъй като от ведомството на Мирослав Найденов се ангажираха с отговор утре.