Както Фермер.БГ информира, по-рано днес се състоя среща между министър-председателя Пламен Орешарски, министърa на земеделието и храните проф. Димитър Греков, изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция /ДФЗ – РА/ Мирослав Николов и зам.-изпълнителния директор на ДФЗ – РА Виолета Александрова.

 

На срещата бе постигнато единомислие в позициите за подкрепа на българските земеделски производители и финализиране на проектите по всички мерки, които се разглеждат от ДФЗ, заявиха от МЗХ.

 

По-късно през деня министър Димитър Греков, ръководството на Министерството на земеделието и храните и ръководството на ДФЗ – РА уточниха основните теми за следващия Управителен съвет /УС/ на ДФЗ – РА.

 

Сред тях е справка за проектите по всички мерки, които се намират в разплащателната агенция, решение за предоставяне на Държавна помощ за компенсиране на загуби, понесени от земеделски производители, и решение за предоставяне на Държавна помощ за мерки по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болестите.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!