Подготовката на кампанията за приемане на заявления за подпомагане за 2014 г. и готовността на областните и общински служби за нормалното й протичане, бяха обсъдени на работна среща на заместник-министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов с 28-те директори на областни служби в с. Арбанаси, информират от пресцентъра на МЗХ.

 

Кампанията стартира на 1 март 2014 г. По време на срещата бяха представени новите моменти, свързани с директните плащания и схемите за подпомагане през 2014 г. Зам.-министър Абазов акцентира, че основен приоритет на правителството и Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е подпомагането на малките и средни стопанства, както и на уязвимите сектори – растениевъдство и животновъдство.

 

„Точно по тази причина се договориха условията за увеличение на средствата за обвързана подкрепа от 3,5 на 6,5%”, посочи той. Други мерки, които ще се предприемат в тази посока е чрез въвеждане на схема за преразпределително плащане, в резултат, на което се предвижда малките и средни стопанства с площ до 300 дка да получават по-високо ниво на подпомагане от средното, а тези с площ над 10 000 дка по-малко подпомагане от средното.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!