Координирани и масирани проверки се извършват по граничните контролно-пропускателни пунктове в България, складове, хранителни вериги, зеленчукови борси и тържища, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Мобилни групи от МЗХ, МВР, Министерството на финансите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), НАП и агенция „Митници” правят пълна финансова и фитосанитарна проверка на зеленчуците и плодовете, които влизат в страната и се реализират на  пазара. С проверяващите експерти има и представители на земеделските производители в страната, които протестираха в последните дни.

В началото на тази седмица министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков предложи на премиера Пламен Орешарски и на Министерски съвет да бъдат създадени междуведомствени контролни групи, които да извършват проверки  по зеленчукови борси, тържища, складове и гранични контролно-пропускателни пунктове. Целта е да се защитят родните производители, които са жертва на нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци и на финансови нарушения.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!