Морган Фрийман е изиграл толкова роли по време на дългата си кариера в Холивуд, че е трудно да бъде проследен. Най-новата му роля обаче може да се окаже една от най-важните. Актьорът се е заел да превърне своето ранчо в Мисисипи в резерват за диви пчели. Това е опит да помогне за възстановяването на популацията на малките опрашители, пише aleteia.org.
 
Фрийман се зае с пчеларство през 2014 г. с 26 кошера. Давайки положителен пример, той се старае да засява нови и нови медоносни растения в имота си, за да подпомага пчелите. Освен на „възпитаничките“ от кошерите, това помага и на дивите пчели в района.
 
По онова време, през 2014 г., Фрийман даде интервю относно новото си хоби пред Джими Фалън в предаването „The Tonight Show“.
 
 
След като се бе заел с пчеларството само две седмици преди интервюто, актьорът описа колко добре се разбира с пчелите си. Той сподели пред Фалън, че дори не носи защитни костюми и було, когато ходи при кошерите.
 
Фрийман не се е заел с пчелите заради страст към сладкото, а по-скоро като пряк отговор на проблема с масовото измиране на пчелите, споделя актьорът. Този проблем е толкова сериозен, че дивите пчели са буквално застрашени от изчезване през последните няколко години.