Жалко. За съжаление, след като тежката артилерия, сериозните хора, които разбират от земеделие, хората, които знаят и А и Б, решават да тръгнат в тази посока, смятайте за какво иде реч. Така Цветан Цеков, биопроизводител с над 2000 дка ябълки, круши и вишни от Ботевградско, коментира новината за отказа на колегата си Красимир Кумчев да продължи да се занимава с отглеждане на ябълки. 

“Щом един човек, който познава много добре структурата и по какъв начин се произвежда, предприема тези стъпки, смятайте колко невъзможно вече става управлението на агробизнес процесите. Да не говорим младите хора, които тепърва прохождат и които черпят опит от нас, биха ли могли да се справят?”, възмути се производителят. 

Цветан Цеков: Въртим се в един омагоьсан кръг и си говорим едно и също: липсата на политика, липсата на стратегия... 

По думите му от 20 години се говорят едни и същи неща, без въбоще да има реална промяна. 

“Един по един основните, положителни герои започват вече да се предават. В един момент развяваш белия флаг. А истината е, че нас трябва да ни пазят като национално богатство, защото ние сме хората с най-богатия опит, нашите донякъде успешни постижения трябва да бъдат предадени”, каза Цеков. 

Цветан Цеков: В един момент, като нямаш опита, като нямаш примерите, кого ще последваш? 

“Искаме да работят, да участват по програми и после виждат примери като този с Краси. 
Жалка картина. Вместо да си говорим за светло бъдеще, за възможности, ние си приказваме какво не се е случило, кой е виновен, защо, как...”, заключи с горчивина производителят.