По време на заседанието на УС на ДФЗ проблемът с разсадниците на 100-те млади фермери не е бил засегнат, тъй като е имало по-важни точки за обсъждане, научи Фермер.БГ. Младите фермери и този път останаха в невидение каква ще бъде съдбата им, а въпросът ще бъде поставен на някое от следващите заседания, което означава, че ще се получи ново забавяне и реакцията на държавата отново ще бъде със закъснение.

 

Вместо да бъде прочетен доклад по темата и да се търси решение, компетентните органи изпратиха инспектори от ИАСАС да проверяват внезапно бенефициентите с разсадници, които не получиха пари по мярка 112. Днес в различни краища на страната инспекторите оглеждаха разсадниците, снимаха и замерваха с GPS-и. Проверките ще се повторят отново през следващта седмица и отново ще бъдат внезапни.

 

Междувременно шефът на ДФЗ Светослав Симеонов, който обеща по-бързо търсене на решение замина за Берлин, където до 22 януари се провежда международното изложение за земеделие и хранително-вкусова промишленост „ Зелена седмица 2011”. Симеонов е придружен от зам.-изпълнителния директор на фонда Ангел Кинанов, с когото ще вземат участие в "много важна" експертна среща на тема „Българската аграрна и хранително-вкусова промишленост”, организирана от германските им колеги.