Десислава Танева, министър на земеделието и храните се срещна с Н. Пр. г-н Шин Бу-нам, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея. Срещата се проведе у нас, като двамата обсъдиха развитието на взаимоотношенията между двете страни в областта на земеделието.
 
Министър Танева постави въпроса за финализиране на стартиралите процедурите за изпълнение на изискванията за внос от Република България в Република Корея на свинско месо, млечни продукти, месни /сурово-сушени/ продукти.
 
„Нашата страна има интерес към този пазар и задълбочаване на сътрудничеството“, заяви министър Танева.
 
Посланик Шин Бу-нам каза, че ще съдейства за ускоряване процеса на приключване на процедурите.
 
Десислава Танева посочи, че през тази година всички сектори на земеделието в България бележат ръст – животновъдство, производство на плодове и зеленчуци и биологичното производство.  
 
„Страната ни е един от най-големите производители на зърнено-житни култури и износители в Европа и света“, каза още министър Танева.
 
За периода  2013 - 2015 г., България е формирала положително търговско салдо при търговията със земеделски продукти с Република Корея, което се дължи на по-високата стойност на българския износ. През 2015 г. страната ни изнася за Република Корея основно пшеница и смес от пшеница и ръж.