Няма политически или личен натиск, това е по-скоро натиск от земеделските производители, които алармират близо 7 месеца за нередностите в ДФЗ. Това заяви преди минути в ефира на БТВ министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той заяви, че в МЗХ са подадени над 40 сигнала срещу ръководството на ДФЗ.

 

„Тези сигнали са подадени към разследващите органи. Най-големите злоупотреби са свързани с това, че за голяма част от проектите, за които сроковете изтекоха на 30 юни, договори все още не са сключени. По над 700 проектни предложения не са сключени договори“, заяви министър Греков.

 

По думите му, данните от ИСАК показват, че към 10 юли 2014 г. има 937 подадени заявления, от които само 81 заявления са със статут одобрени, а подписаните договори са едва 3.

 

Греков заяви категорично, че няма юридически казус с избора на зам.-министър Явор Гечев за шеф на ДФЗ. „Явор Гечев е избран временно, само до избора на нов изпълнителен директор на Фонда. Съгласувал съм с премиера Пламен Орешарски“, категоричен е Греков. По думите му, още в следващите дни може да бъдат разгледани предложения за поста.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!