Днес се открива 12-ото издание на Международното изложение-договаряне „Пчеларство - Плевен 2014”. Форумът традиционно се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.

 

Участие ще вземат над 130 фирми и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи, опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност - фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроводима техника. В трите панаирни дни - от 7 до 9 февруари - посетители и гости ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша.

 

Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от Турция, Италия, Германия, Канада, Великобритания, Чехия, Полша, Сърбия, Гърция, Франция, Китай, Финландия, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Швеция, Испания, Румъния и Словения. Организаторите дават своя принос в подкрепата на националната стратегия за развитие на пчеларството и стимулиране продажбите на дребно в България. Част от най-добрите пчелари на страната ще изкушават посетителите с многообразие от мед и неограничен брой производи – лечебна козметика, храни, напитки в организирания базар „Вкусът на Българските пчелни продукти”.

 

По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, включваща лекции, презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, както и посещение на образцови пчелини. Международни и български лектори ще представят пред българските пчелари и гости на изложението новости, тенденции и аспекти в бранша.

 

Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в международното изложение-договаряне „Пчеларство Плевен 2014” могат да кандидатстват за наградите на изложението - голямата награда на „Партнерс експо” ООД - плакет „Крило на успеха” за новаторство в пчеларството, както и призове за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението.

 

И тази година ще бъде излъчен най-проспериращ млад пчелар за 2013 година - съвместен конкурс с фондация „Еврика”. Най-добрите постижения за 2013 година в областта на пчеларството по традиция ще бъдат отличени от международно жури.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!