Това е темата на фермерския фестивал на 8 ноември са меда и орехите. Посетителите ще могат да опитат меда на Теодор Пушкаров от село Меляне, Западна Стара планина и орехи и лешници на земеделската производителка Цветелина Газянова от Славяново, Плевенско. Ще можете да опитате и ореховия ликьор на Цветелина, съобщиха организаторите.
 
 
Мед и орехи е класиката в този сезон, естествен лек срещу простуда и неразположение. А ако прибавите и лимон, имате истински природен имуностимулатор.
 
Основните дегустации са традиционно два пъти през деня в Демонстрационната шатра: между 12 и 13 часа и между 17 и 18 часа.
На фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки. Много от продуктите са биологични. 
 
 
Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.
 
 
Фестивалът започна през юни 2017 в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“ с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017. Фестивалът се утвърди, вече е добре познат на софиянци и гости ни столицата. Доказвайки устойчивост, фестивалът продължава и сред края на проекта.